Recept: Pasta Pesto


Zo, zaterdagmiddag. We knallen er een receptje tegenaan! Alvast excuses voor de foto. Dit is niet echt mijn beste, en dat drupje pesto saus wat daar nog op het bord ligt, daar kijken we maar even omheen. ;-) Maak kennis met mijn pasta pesto, een recept wat ik maar al te graag maak, maar nog liever op eet!

Het ziet er misschien uit als een prutje, en eigenlijk is het ook zo. Ik heb van alles bij elkaar gemikt (wat je eigenlijk altijd doet met koken, maargoed.) en het resultaat is heerlijk!

Wat heb je nodig (2 personen):
Penne pasta
Kipfilet (2 stukken)
Pesto (4 eetlepels)
Mozzarella (2x)
Romaatjes (of cherry tomaatjes)
Pijnboompitten
Basilicum olie (of olijfolie)

1. Snijd de kip en mozzarella in stukjes. De romaatjes mogen door de helft. (houd een paar stukjes mozzarella en romaatjes over voor de garnering) Kook de pasta zoals ‘normaal’, deze penne pasta heb ik 8 min gekookt.

2. Terwijl de pasta kookt bak je de kip goudbruin in basilicum olie, hierna bak je de romaatjes aan.

3. Doe 4 eetlepels (2 lepels per persoon) pesto bij de kip en de romaatjes, voeg hier ook de stukjes mozzarella aan toe. Laat dit allemaal bij elkaar smelten zodat je echt een ‘saus’ krijgt, dit kun je het beste op laag vuur doen. Laat het nog een paar minuutjes pruttelen.

4. Rooster de pijnboompitjes, ik doe dit zelf  eigenlijk van te voren altijd. Giet de pasta af wanneer deze klaar is.

5. Doe de pasta op het bord, giet de pesto saus eroverheen en garneer met pijnboompitten, stukjes mozzarella en romaatjes.

Klaar is Kees! Uh, Milou. Simpel maar zo lekker! Eetsmakelijk. :-)

Eén reactie

Geef een reactie op Deborah Reactie annuleren